Overzicht colleges

College voor Young Professionals

The Age of Netflix

Inhoud

Netflix blijft maar stijgen in populariteit. Black Mirror, Peaky Blinders, Orange is the New Black en The Crown zijn niet meer weg te denken uit Hollywood. Maar wat betekent Netflix in de toekomst voor film en televisie? En wat maakt een serie zo succesvol? 

Docent: Dan Hassler-Forest

College 1 - Utopie vs Dystopie in Film en TV

Thu 22 February 2018 20:15 - 21:45

Van Mad Max tot The Hunger Games en van Game of Thrones tot Black Mirror – in film en televisie zien we steeds vaker een dystopische toekomst waarin alles alleen maar erger wordt. Waar sciencefiction en fantasy ons vroeger de mooiste utopieën beloofde, zien we nu vooral scenario’s waarin het einde nabij lijkt. Wat zegt dit over ons eigen politieke landschap? En in hoeverre is het een weerspiegeling van een tijdsgeest waarin het steeds moeilijker lijkt om een positief toekomstbeeld te schetsen?

Docent: Dan Hassler-Forest

College 2 - Mythology Meets Marvel

Thu 29 March 2018 20:15 - 21:45

Myth Meets Marvel: wie verplaatst zich niet graag in de grootste superhelden aller tijden? Bijvoorbeeld in Thor - zowel een Noorse god als een superheld in razend populaire films. Maar er zit meer achter. Wat maakt ze zo succesvol? En wat zijn de verschillen tussen de mythes zoals we ze kennen en hoe ze uiteindelijk verfilmd worden door Marvel? Waarom laten we ons zo meeslepen door onze favoriete superhelden? Waarom zijn er zo weinig vrouwelijke superhelden? En wat zegt onze fascinatie met Amerikaanse spierbundels over ons? 

  • Film & Entertainment
The Age of Netflix