Docenten

Jeroen Wollaars, Margriet Brandsma en Hanco Jürgens

Jeroen Wollaars was van 2015-2018 de NOS-correspondent in Duitsland en is nu presentator van Nieuwsuur. Hij begon zijn carriere bij de Amsterdamse stadszender AT5. In 2007 werkte hij tijdelijk aan het programma Aktuelle Stunde van de Duitse WDR, om vervolgens de overstap te maken naar de NOS. Eerst als redacteur en later als verslaggever.

Margriet Brandsma werkte van 1994 tot 2011 voor het NOS Journaal. Eerst als politiek verslaggever, later als Duitsland-correspondent (van 2002-2010). In 2014 verliet Brandsma de NOS. Ze wilde zich meer richten op het schrijven van boeken. Zo publiceerde Brandsma verscheidene boeken over Duitsland, zoals: Daar is de Muur, Was wir noch zu sagen hätten en Na de Muur.

Hanco Jürgens is wetenschappelijk medewerker van het Duitsland Instituut Amsterdam. Hij is coördinator van het Graduiertenkolleg van het DIA en coördinator van de master Duitslandstudies aan de UvA. Hij studeerde geschiedenis in Utrecht, doceerde aan de Universiteit Utrecht (als student-assistent), de Hogeschool Domstad, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Radboud Universiteit Nijmegen (geschiedenis en honours programma) en de Universiteit van Amsterdam. In 2014 publiceerde hij Na de val, Nederland na 1989

Colleges van deze docent